Sposób przygotowania

Mąkę pszenną, jajko, gorącą wodę i sól wyrabiamy na jednolite ciasto. Na koncu dodajemy olej i dokładnie wgniatamy w ciasto. Owoce myjemy, odsączamy, usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki. Ciasto rozwałkowujemy na cianki plack. Szklanką wykrawamy kółka, układamy na nich owoce i dokładnie zlepiamy brzegi. Gotujemy przez ok. 5 min. Truskawki na sos miksujemy na miazgę z cukrem. Porcje pierogów polewamy przygotowanym sosem.Możemy ozdobić kleksami bitej śmietany.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    z poziomkami jeszcze nie próbowałam, ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    spetycznie wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pierogi pachnące latem - pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !