Sposób przygotowania

Ogórki umyć, osuszyć i pokroić na plastry o szerokości około 2 cm. Przełożyć do dużej misy. Cebulę obrać, pokroić w plastry i dodać do ogórków. Całość zasypać solą, delikatnie przemieszać i odstawić na 2 godziny.

Do wyparzonych słoików wrzucić po kilka ziaren gorczycy, ziela angielskiego, pokruszone liście laurowe oraz po ząbku czosnku (jeśli ktoś bardzo lubi czosnek - można dać go więcej). Następnie rozłożyć ogórki z cebulą do słoików. Do każdego włożyć po 2 liście selera (z podanych proporcji wychodzi osiem średniej wielkości słoików).

Zalać gorącą zalewą przygotowaną z wody, octu, cukru i przyprawy do grilla. Pasteryzować 7 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Super przyrządzone ogóreczki!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ogórki...inaczej :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Bardzo apetyczne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł na ogórki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !