Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Mięso przekładamy do miski, doprawiamy do smaku pieprzem, oregano, chilli. Czosnek przeciskamy, dodajemy do mięsa. Mieszamy. Dodajemy jedno jajko, dokładnie mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem.

Makaron nadziewamy mięsem. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy plastrami sera. Pieczemy w 180 stopniach ok. 45 minut.

Układamy muszle na talerzu, serwujemy ciepłe.

z 1 kg mięsa nadziejemy ok. 45 muszli.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Super propozycja z makaronem!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Zjadłabym kilka takich muszelek. Z pewnością są bardzo smaczne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    mniam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !