Sposób przygotowania

1. Bulion cielęcy podgrzej w rondelku, wkrusz do niego połowę rokpola i dokładnie wymieszaj. Zmiksuj lekko ciepły bulion, połącz z jogurtem naturalnym.
2. Dymkę i koperek opłucz, dokładnie otrząśnij z wody, pokrój na średniej wielkości kawałki, włóż do jogurtu z bulionem cielęcym. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstaw do lodówki na ok 30 min.
3. Pozostały ser rokpol pokrój ostrym nożem w dość grubą kostkę. Schłodzoną zupę rozlej do miseczek. Posyp pokrojonym serem. Podawaj np z bagietką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    takiego jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !