Sposób przygotowania

Pigwę dokładnie umyć, pokroić w ćwiartki bądź ósemki (w zależności od wielkości) oraz usunąć gniazda nasienne. Wrzucić do dużego dwulitrowego słoja, zasypać cukrem, a następnie zalać wódką. Szczelnie zakręcić i odstawić na miesiąc. W trakcie spróbować i ewentualnie dosłodzić. Zlać do butelek. W zależności od upodobań podawac nierozcieńczoną lub rozcieńczyć z przegotowaną wodą w proporcjach 3/4 do 1/4. Podawać na rozkruszonym lodzie lub lekko schłodzone w kieliszkach do likierów.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosc
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosc
  • 3
    original
    Opublikowano

    Joanna60

    baaaardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lekkostrawne i smaczne....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    dziś robiłam ale wieprzowe
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    to coś dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Palce lizać pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pycha,takie lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !