Sposób przygotowania

1) z pora zdejmij największe zewnętrzne liście. Na 3- s włóż go do posolonego wrzątku. Odcedz, przelej bardzo zimną wodą. Pozostawić na sicie, aby dobrze obciekł z wody.
2) Do mięsa wbić należy jajko, dodać marchewkę startą na tartce o drobnych oczkach, posiekaną cebulę, bułkę tartą oraz 2 łyżki zimnej wody. Nast. przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Wyrobić masę mięsną.
3) Wilgotnymi dłońmi formuj z masy maleńkie kuleczki, owijaj je w przygotowane wczesniej, sparzone liście pora.. Kulki naprzemiennie z pomidorkami koktajlowymi nadziewac trzeba na patyczki do szaszłyków.
4) Ułóż na natłuszczonej blasze piekarnika , posmaruj oliwa.
Piecz około 25 minut w temp 200 stopni. Podawac np z sosami

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    trzeba wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    bardzo fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    bardzo fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !