Sposób przygotowania

1. Mielone mięso wymieszaj z jajkiem, bułką tartą, dopraw słodką papryką, oregano, solą i pieprzem. Schłodź.
2. Makaron ugotuj, odlej i przelej zimną wodą. Cukinie opłucz, pokrój w półplasterki, obraną marchew w plasterki, czosnek posiekaj. Cukinie i marchew zalej bulionem, dodaj czosnek, gotuj 10 min. 1/3 jarzyn wyjmij, zmiksuj, włóż z powrotem do garnka. Z masy uformuj małe pulpeciki i włóż do zupy. Przykryj, gotuj 15 min. Do zupy włóż makaron, dopraw sola, pieprzem i oregano.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczna :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !