Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 6-8 kotletów. Przyprawę do grilla połączyć z olejem i powstałą pastą posmarować mięso. Odłożyć do lodówki co najmniej na 2 godz. Przygotować sos: śliwki umyć i rozgotować w 1 szklance wody. Zmiksować z winem i przyprawami. Kotlety smażyć z obu stron na grillu lub patelni grillowej, od czasu do czasu smarując pozostałą pastą. Podawać z sosem śliwkowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    Karkówka akurat na majowy weekend )
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Fajny przepis.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ciekawy jest ten sos śliwikowy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    muszę wypróbować ten przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis warty wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    szybki i zachęcający przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    fajnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musze sprobować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Karkóweczka w winie - pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Konkretne miesko:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    Musi być smaczne, pogoda się poprawia to już grilla można planować:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    lubię dania z karkówką
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa36

    takisobie przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !