Sposób przygotowania

kapustę kiszona pokroić, obgotować w małej ilości wody, kapustę białą poszatkować i ugotować. Grzyby pokroić i ugotować. Mięso wieprzowe i surowy boczek pokroić w kostkę i zrumienić na tłuszczu. Kapustę kiszoną połączyć z białą, dodać mięso i pokrojony wędzony boczek, oraz grzyby z częścią wody od gotowania (1/2). Kiełbasę podsmażyć, dodać do bigosu, na tłuszczu od smażenia kiełbasy poddusić cebulę i również włożyć do bigosu. Wlać wino, dodać koncentrat, śliwki, przyprawy (oprócz cukru i soli), wlać trochę wody, żeby bigos się nie przypalił, gotować 1 godzinę. Doprawić solą i odrobina cukru.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !