Sposób przygotowania

Mięso wyrobić z wodą i olejem. Dodać pieprz, sól, wymieszać. Formować 6 płaskich owalnych kotlecików. Smażyć na oleju około 8 minut. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 30-40 stopni razem z bułkami. Piec 5 minut. Bułki przekroić, na dolnej połówce położyć listek sałaty, plasterek pomidora i plasterek cebuli. Zrobić kleks z majonezu i ketchupu. Położyć gorącego kotlecika. Na wierzch ułożyć kolejno plaster pomidora, plasterek cebuli położony plasterkami ogórka. Skropić ketchupem z majonezem, przykryć drugą połówką liścia sałaty, a potem wierchem bułki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !