Sposób przygotowania

Skladniki takie jak :
1)Cukier,
2) cukier waniliowy,
3)sól,
4) drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku,
5) dodać mąkę
6) jajka dodać i zarobić ciasto.

Następnie dodać stopioną margaryne lub olej, dobrze wyrobić, pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Me
talową łyżką umaczaną w gorącym tłuszczu formować racuchy, układać na patelni.
Smażyć na niedużym ogniu oczywiście z obu stron na złoty kolor.

Przed podaniem racuchy można ozdobić śmietaną i owocami lub posypać cukrem pudrem- w zależności co kto lubi.
Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    najlepsze są z pudrem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    super muszę zrobić, bo dawno nie jadłam ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pyszotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wyglądają apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    racuchy bardzo lubię:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    tak na szybko często robię racuszki ...to takie awaryjne slodkości....
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pyszne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Piter 31

    Uwielbiam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !