Sposób przygotowania

Kabaczki obieramy myjemy i kroimy wzdłuż na połówki powyjmować pestki zalać je wrzącą wodą osoloną i gotować je 5 minut. Potem ścieramy je na tartce o drobnych oczkach i łączymy ze zmielonym twarożkiem , koncentratem , posiekanym koperkiem , żółtkami oraz ubitą pianą z białek posypać przesianą mąką i doprawiamy do smaku .Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i łyżką kładziemy nie wielkie placuszki i smażymy na złoty kolor , gotowe możemy posypac cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !