Sposób przygotowania

Małe pieczarki umyć, obgotować w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego przez około 10-12 minut. Następnie odcedzić. Cebulę pokroić, włożyć do słoików, ułożyć pieczarki, dodać gorczycę, liść laurowy i ziele angielskie. Z wody, octu, soli i cukru zrobić zalewę, gorącą wlać do słoików. Odwrócić do góry dnem.
Takie pieczarki nadają się do sałatek lub jako przekąska.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie marynaty.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !