Sposób przygotowania

Seler obgotować,żeby zmiękł.Grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody,odcedzić,przepuścić przez maszynkę.Na małej ilości tłuszczu podsmażyć drobno pokrojoną cebulę,dodać do niej grzyby,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Do odstawionych z ognia grzybów dodać łyżkę tartej bułki i surowe jajko.Masę grzybową wymieszać.Seler pokroić w dość cienkie plastry.Między dwa krążki selera włożyć masę grzybową,umoczyć zewnętrzne części selera w rozbitym jajku ,obsypać tartą bułką.Przygotowane krążki kłaść na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !