Sposób przygotowania

Rzodkiew oczyść, umyj, obierz. Odkrój kilka długich, cienkich plastrów do dekoracji, a resztę rzodkwi zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Pomidory umyj, osusz, przekrój je na pół. Z połówek wydrąż miąższ. Miąższ pokrój w drobną kostkę.
Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i rozetrzyj dokładnie z solą.
Do kefiru dodaj startą rzodkiew, pokrojone w kostkę pomidory oraz cebulę z czosnkiem, dopraw solą i pieprzem. Wszystko wymieszaj. Gotową zupę odstaw na ok. godzinę do lodówki.
Chłodnik podawaj w połówkach pomidorów, udekorowany skręconymi plastrami rzodkwi i gałązkami koperku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    moja druga polówka ubi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !