Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć na kilka godz w niewielkiej ilości wody.Oczyszczoną kaczkę przekroić wzdłuż na połowę i w poprzek,po uprzednim odcięciu udek.Pokrojoną kaczkę posolić,oprószyć mąką ,obrumienić na rozgrzanym tłuszczu.Dodać do mięsa drobno pokrojoną cebulę,podsmażyć i polać wodą,w której moczyły się grzyby.Grzyby pokroić w cienkie paseczki i również dodać do mięsa.Dusić wszystko pod przykryciem na niewielkim ogniu do miękkości.Miękkie mięso wyjąć,a sos podprawić śmietaną rozmieszaną z łyżeczką mąki ,zagotować i przyprawić do smaku pieprzem i jarzynką.Kaczkę podawać w sosie z kopytkami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszności:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !