Sposób przygotowania

Mięso umyć, włożyć do gorącej wody, dodać przyprawę kucharek, liść laurowy, pieprz ziarnisty i ugotować do miękkości. Następnie wyjąć z wywaru, przestudzić, obrać ze skórki. Bułkę tartą wymieszać z papryką i natką pietruszki. Udka z kurczaka oprószyć mąką, zanurzać w roztrzepanych jajkach z dodatkiem szczypty soli i obtaczać w bułce. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    fajna surówka na talerzu
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    fajna surówka na talerzu
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite.
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszne mięsko:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !