Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić tłuczkiem. Następnie natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki na 2 godz. Jajka wbić do miski, dodać mleko i przyprawę, wymieszać. Mięso obtaczać w mące, następnie zanurzać w jajku i powtórnie w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !