Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć, włożyć do gorącej wody, dodać oczyszczoną włoszczyznę, szczyptę soli i kilka ziaren pieprzu. Mięso gotować pod przykryciem do miękkości. Następnie wyjąć z wywaru. obrać ze skóry, oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z utartym żółtym serem. Panierowane udka zrumienić z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Rewelacyjna propozycja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ależ apetycznie to wygląda.... aż ślinka pociekła :P)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    apetyczne to mięsko !
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą smakować wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !