Sposób przygotowania

Gotujemy wnętrzności w niewielkiej ilości wody, posolonej łyżeczką soli. Oczyszczamy dymki, siekamy drobno cebulki i je dusimy w oleju i 1/2 szklanki ciepłej wody. Dodajemy czerwone pomidory, obrane i starte na grubej tarce, wraz z posiekanym szczypiorkiem z dymek, posiekaną natka pietruszki oraz odcedzonymi i pokrojonymi ugotowanymi wnętrznościami jagnięcia. Dolewamy tyle z bulionu, w którym gotowaliśmy wnętrzności, tak żeby wszystkie produkty zostały przykryte. Solimy i dodajemy zmielony pieprz czarny. Dusimy na umiarkowanym ogniu pod przykryciem przez 15 minut. Po tym przekładamy danie do czterech miseczek żaroodpornych i je posypujemy startym serem feta i polewamy roztopionym masłem. Pieczemy w lekko nagrzanej kuchence przez 20 minut.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Może być nawet smaczne,ale mało zachęcająca nazwa jak dla mnie .
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !