Sposób przygotowania

Cytryny szorujemy, sparzamy, dokładnie obieramy, kroimy na cienkie plasterki i usuwamy pestki.Następnie zalewamy wodą i odstawiamy na noc.Następnego dnia podgotowujemy w wodzie, w której się moczyły tak by woda wyparowała - przez ok. 15 min.Obieramy kiwi, usuwamy biały środek i kroimy w kostkę.Dodajemy do cytryn, wsypujemy cukier i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i na małym gotujemy ok. 3 godz. bez przykrycia często mieszając. Gotową konfiturę przekładamy do słoików i mocno zakręcamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    fantastyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !