Przepis i sposób przygotowania na: Frykadele z serem
obtaczać w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać
z ziemniakami i surówką sezonową.
mięsa mielonego | 40 dag |
startego ostrego żółtego sera | 15 dag |
jajko | 2 szt |
suszonej natki pietruszki Prymat | 1 łyżka |
płaska gałki muszkatołowej Prymat | 1 łyżeczka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
oliwa | 4 łyżki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 szczypta |
sól | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: