Sposób przygotowania

Pomidorki umyć, obrać ze skóry i pokroić na drobne plasterki. Sałaty opłukać, osuszyć, a następnie poszatkować. Paprykę umyć, usunąć z niej gniazdo nasienne i pokroić na drobne paseczki. Olej wymieszać z octem, solą, pieprzem oraz cukrem. Tak przygotowaną mieszaniną polać rozłożone na tacce pokrojone warzywa. Każdą z kromek chleba tostowego podpiec w tosterze, który uprzednio musi być bardzo dobrze natłuszczony. Polędwice umyć, osuszyć i podsmażyć na patelni - na maśle czosnkowym i oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowe kawałki polędwicy ułożyć na kromkach podpieczonego chleba tostowego. Każdy stek posypać poszatkowanymi i pokrojonymi warzywami.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    Apetyczne, jestem ciekawa jak smakują
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    wypasione tosty
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    zapowiadają się smakowicie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !