Sposób przygotowania

1. Miętę umyć, osuszyć, kilka listków odłożyć do dekoracji, resztę posiekać. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Pory i dymki oczyścić, pokroić w talarki. Cukinie umyć, pokroić w kostkę. Rozgrzać oliwę i masło, włożyć pory oraz dymkę, smażyć 5 min. Dorzucić cukinie i ziemniaki, smażyć kolejne 5 min.
2. Warzywa przełozyć do garnka, zalać bulionem, dodać posiekaną miętę, doprawić solą i pieprzem. Gotować 30 min. Śmietanę rozprowadzić niewielką ilością zupy, dodać do garnka, gotować 3 min. Doprawić do smaku sokiem z cytryny.
3. Zupę rozlać do miseczek, udekorować listkami mięty.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    erym

    lubie takie zupki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !