Sposób przygotowania

Orzechy włoskie mocno rozdrobnić (najlepiej na proszek, blenderem za pomocą ostrza do kruszenia lodu), dodać do nich tartą bułkę, pieprz i sól i całość dokładnie wymieszać. Grzyby panierować najpierw w roztrzepanym jaju, potem w przygotowanej panierce i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło. Jeśli zostanie panierki to można ja zamrozić (ze względu na dodatek orzechów) i później użyć do opanierowania np. mięsa.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    ciekawa propozycja!
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Jeszcze nigdy nie jadłam boczniaków, a panierka bardzo mi się podoba.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    ale bym zjadła!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !