Sposób przygotowania

1. Dwie papryki oczyść, pokrój w cienkie paski. Cebule obierz, pokrój w kostkę. olej rozgrzej w rondlu, wrzuć cebule i pokrojone papryki, duśna małym ogniu 5 min.
2. Wołowinę pokrój w małą kostkę, dodaj do podduszonych warzyw. Podlej wodą, duś do miękkości mięsa.
3. Pozostałą paprykę i pomidory pokrój w kostkę, dodaj do mięsa, duś 15 min. Marchewki i pietruszkę oczysć, pokrój w kostkę, dodaj do rondla, duś kolejne 15 min.
4. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Warzywa i mieso zalej wodą, wsyp ziemniaki. Gotuj na małym ogniu ok 20 min. Zupę przypraw do smaku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    ciekawy przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mic

    zgdzam sie przepis dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    fajna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    bardzo lubie zupki, szczegolnie takie na bogato

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !