Sposób przygotowania

Piersi kacze natrzyj marynata z cukru rozpuszczonego w sosie sojowym wymieszanym z winem, ułóż na sitku. Gdy obeschną, ułóż je na metalowej siatce w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni i piecz po 30 minut z każdej strony. Potem obniż temperaturę do ok. 160 stopni i dopiecz kaczkę, często ją obracając. Chrupiącą skórkę i mięso pokrój na małe kawałki, przełóż na półmisek. Obok postaw talerz z plackami naleśnikowymi oraz miseczki z umytymi i pokrojonymi na ćwiartki dymkami oraz ogórkiem pokrojonym w słupki.
Każdy sam będzie nakładał na placki po parę kawałków mięsa, warzyw oraz trochę sosów i zwijał dla siebie krokiety

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    nie mialam okazji jeśc...:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !