Sposób przygotowania

zagotowujemy 2 l wody z dodatkiem przypraw i pokrojonej na czesci cebuli do wrzatku kladziemy filety i gotujemy na niewielkim ogniu az ryba bedzie miekka ale nierozgotowana pozostawiamy w wodzie do wychlodzenia przygotowujemy sos do miseczki wlewamy smietane dodajemy majonez sok z cytryny drobno pokrojone cebulki ze szczypiorkiem i natke pietruszki dodajemy rozdrobnione dobrze oczyszczone z najmniejszych nawet osci kawalki ryb skladniki laczymy i gdy trzeba lekko doprawiamy salatke szczelnie owijamy w folie aluminiowa i odstawiamy w chlodne miejsce nawet na kilka godz przed podaniem nakladamy do szklanych pucharkow wylozonycgh zielenina rownej wielkosci porcje przybieramy swiezymi ziolami rzodkiewka ogorkiem lub papryka

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !