Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda
boczek wędzony
kiełbasa podwawelska
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy
koperek
marchewka 2

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Kapustę oczyścić, poszatkować, marchewkę obrać zetrzeć na grubych oczkach i gotować razem z kapustą w osolonej wodzie aż do miękkości. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć. Następnie wrzucić do kapusty, razem z przyprawami, gotować i mieszać od czasu do czasu. Dodać koncentrat pomidorowy, mąkę rozrobić z wodą i zagęścić nią bigos, dodać posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak