Sposób przygotowania

1,5 jabłka dokładnie umyć i pokroić w kosteczki. Por dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Razem z kostkami jabłek podsmażyć na ogniu (delikatnie) i doprawić do smaku solą oraz pieprzem wedle uznania. Rostbef dokładnie opłukać bieżącą wodą, osuszyć i lekko go zbić tłuczkiem. Następnie nacierać solą i pieprzem. Odstawić na 15 minut do lodówki. Po upływie tego czasu mięso wyciągnąć i posmarować z jednej strony musztardą (cienko). Następnie po łożyć na niego kawałki boczku, jabłek i pora i zrolować. Obwiązać nicią do wypieków i wstawić na rozgrzaną patelnię. Lekko podsmażyć (około 10 minut). Cebulkę drobniutko posiekać i również podsmażyć na rozgrzanym oleju, aż się zarumieni. Przełożyć do głębszego garnka i zalać 1/2 potrzebnego bulionu. Wstawić na gaz i doprowadzić do wrzenia. Następnie włożyć wcześniej podsmażone roladki i tak przygotowaną całość dusić pod przykryciem przez około godzinę, od czasu do czasu podlewając pozostałym bulionem, aż zostanie wykorzystana całość. Przygotować parowar, umyć brukselki i przygotować je na parze. Obrać pozostałe 1,5 jabłka i pokroić je w plasterki. Skropić sokiem z cytryny i podsmażyć na maśle. Tak przygotowane ułożyć na talerzu obok przygotowanych brukselek i doprawić solą i pieprzem, gałką muszkatołową i orzeszkami. Po upływie godziny roladki wyciągnąć i ułożyć na talerzu. Powstały sos odcedzić przez sito i polać roladki na talerzu.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego...
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawe...
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawe...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !