Sposób przygotowania

Najpierw dymki siekamy pory też możemy od razu posiekać , łączymy je ze świeżym najlepiej szpinakiem solimy i smażymy , do nich dodajemy koperek , pokrojony na kawałki ser , kaszkę i doprawiamy do smaku . W tym czasie możemy robić ciasto: Mąkę wysypać na stolnicę wlać półtorej szklanki wody oraz pozostałe składniki i zagniatamy aż 15 minut. , dodając w miarę potrzeby jeszcze wody , powinno wyjść nam jednolite ale twarde ciasto, ciasto dzielimy na 6 kul i odkładamy na godzinę . Potem rozwałkować na długie , wąskie prostokąty i na środku każdego z nich układać farsz od razu zlepiamy brzegi , tworząc rulony a następnie zwinąć na kształt uśpionych węży , placki przenosimy na wcześniej wysmarowaną oliwą blachę , posmarować je wodą i piec do koloru w nagrzanym do 180 st piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujące
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !