Sposób przygotowania

Kiełbasę zalać wodą, gotować przez kwadrans. Kiedy się ugotuje, wyjąć ją, a do wywaru włożyć włoszczyznę i cebulę i liście laurowe. Kiedy będzie miękka wyjąć ją, ponownie włożyć kiełbasę (można ją pozbawić skóry), zalać zakwasem, dodać pokrojony w kosteczkę boczek. Zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem, zabielić śmietaną. Jaja ugotować na twardo, przekroić na połówki, zalać żurkiem z kiełbaską.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Wysmienity!;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !