Sposób przygotowania

Do zimnej wody wkładamy kości i gotujemy 45 minut. Wyjmujemy kości i dodajemy pokrojone w kostkę warzywa: seler, pietruszkę, marchew, ziemniaki wraz z przyprawami: liście laurowym, zielem angielskim i kostką rosołową. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Następnie dodajemy starte na tarce jarzynowej ogórki i całość gotujemy ok. 20 minut. Smacznego. Inspiracją do powstania tego przepisu był przepis z księgi Jolanty (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/140949/ogorkowa-z-malosolnych-ogorkow.html).

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pycha zupa, uwielbiam:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    pyszna orzeźwiająca zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Super!
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Takiej nie robiłam, a zapowiada się bardzo smacznie!
  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna zupka;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    uwielbiam zupki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczna
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    super zupa , bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !