Sposób przygotowania

Plastry schabu gotujemy w 1,5 litra wody. Buraki obieramy i kroimy w drobną kostkę . Ja mając buraki z własnego ogrodu, wkroiłam również około 10 cm łodyg z buraków. Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchewkę w plastry.
Ziemniaków powinien być kopiasty głęboki talerz.
Do gotującego się schabu wrzucamy marchewkę i buraki z łodygami. Dodajemy kolejno ziemniaki i gotujemy do ich miękkości. Schab po ugotowaniu wyciągamy i kroimy w podłużne, cienkie paski. Wrzucamy z powrotem do zupy. Zakwaszamy ją octem. Doprawiamy do smaku. Zagęszczamy mąką rozrobioną ze śmietaną i wodą . Wrzucamy pokrojoną drobno natkę pietruszki. Pyszna zupka dla domowników.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię barszczyk
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pożywny barszczyk.
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !