Sposób przygotowania

1/2 szklanki słodkiej śmietanki 30 %
sól
szczypta cukru
2 jajka
2 łyżeczki mąki
1 łyżka masła
Szparagi umyć , oczyścić .Pokroić na kawałki i zalać 3 szklankami wody .Lekko osolić i gotować 20 minut. Zmiksować w malakserze .Przelać do garnuszka . Dołożyć masło , 2 łyżki pokrojonego koperku .Mąkę rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do zupy . Zagotować .Doprawić do smaku .
Ugotować jajka w koszulce lub jajka na miękko ( te trzeba obrać po ugotowaniu ).
Podawać w miseczkach wkładając do każdej na porcję zupy jajko , lekko je nacinać by pokazało się płynne żółtko , posypać koprem .
Ja w sezonie mrożę odcięte dolne części i połamane szparagi do wykorzystania potem właśnie na takie kremowe zupki.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Bardzo lubię krem ze szparagów i chętnie skorzystam z przepisu:)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Uwielbiam szparagi na różne sposoby, a ten bardzo mi się podoba.
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda pięknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    pięknie,niezwyle wiosennie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ślicznie podany
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam kremy ! Na pewno zrobię też ten, wygląda wyśmienicie :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    max1980

    świetne zdjęcie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    ładnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !