Sposób przygotowania

Jajka zalałam w garnku zimną wodą, zagotowałam i odstawiłam pod przykryciem na 10 min.. Po tym czasie przełożyłam je do ziemnej wody a gdy wystygły obrałam i pokroiłam na ćwiartki. Kalafiora opłukałam, podzieliłam na nieduże różyczki. Wrzuciłam co lekko osolonego i osłodzonego wrzątku, gotowałam 2 minuty, odcedziłam i przelałam zimną wodą, osączyłam dokładnie. Jogurt zmieszałam z majonezem i sokiem z cytryny. Dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek i koperek. Doprawiłam solą, pieprzem ziołowy i listkami świeżego tymianku.

Na dużym talerzu ułożyłam kawałki kalafiora, ćwiartki jajek i wszystko poprzekładałam plasterkami ogórków. Polałam sosem i posypałam listkami koperku. Wyszła bardzo smaczna kolacja :-)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    lubię kalafiora, dodaję przepis do zakładek:)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ciekawe jak smakuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewcia1312

    Uwielbiam kalafior
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nie jadłam takiej jeszcze.....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !