Sposób przygotowania

Ciasto: Przesianą mąkę posiekać z masłem,dodać
sól,śmietanę,jajko,żółtko, i zagnieść ciasto. Owinąć folią
spożywczą , włożyć do lodówki na 2 godziny.

Farsz:Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na maśle (nie rumienić),
dodać pieczarki starte na tarce o małych oczkach i dusić do odparowania
wody. Z białej kiełbasy zdjąć osłonkę, zmieszać z białkiem, cebulą
i pieczarkami, doprawić do smaku pieprzem.

Ciasto rozwałkować, za pomocą szklanki wyciąć krążki, nakładać
farsz, lepić pierogi. Każdy namoczyć w białku i ułożyć na blasze
wyłożonej papierem do pieczenia, zlepieniem do góry. Wstawić do
piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piec przez 30-40 minut.

Podawać na gorąco np. z barszczem czerwonym

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Bardzo fajnie wyglądają te pierożki
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    wyglądają przepięknie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    piękna bajka
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajne i takie malutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !