Sposób przygotowania

Truskawki dokładnie umyj,osusz i odszypułkuj.pokrój je w niedużą kostkę.Mięso pokrój w plastry,usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.Pod koniec smażenia dopraw je solą i pieprzem.Następnie zdejmij z patelni i odłóż w ciepłe miejsce.Z patelni zlej nadmiar tłuszczu i wlej wino.Zagotuj na wolnym ogniu.Do szklanki wody wsyp łyżkę mąki ziemniaczanej i dokładnie wymieszaj.gdy pozbędziesz się grudek,wlej ja do wina.Gdy uzyskasz jednolitą konsystencje,całość chwilę pogotuj.Sos dopraw solą ,pieprzem i szczyptą cukru.Wsyp pokrojone truskawki .Całość jeszcze raz zagotuj.Mięso połóż na talerz i polewaj je sosem.Udekoruj listkami mięty.Danie możesz podawać z finezyjnym makaronem polanym sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ciekawa
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    hm....ciekawe...
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    bardzo ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    interesujące zestawienie smaków
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pomysłowe ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    fajne połączenie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Koniecznie muszę kiedyś wypróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !