Sposób przygotowania

Zrobić farsz: zetrzeć marchew na tarce o grubych oczkach, pokroić cebulę w kostkę i natkę w mniejsze kawałki. Wszystko wymieszać i przyprawić pieprzem i kucharkiem. Do środka kurczaka włożyć farsz. Całego kurczaka posypać kucharkiem i przyprawą do kurczaka. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok 70 minut. Podczas pieczenia polewać wytworzonym sosem. Po upieczeniu można posypać pokrojoną natką pietruszki. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kurde właśnie se uzmysłowiłem, że jeszcze nigdy nie piekłem kurczaka w całości
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    hihihih ja też nigdy, to był mój pierwszy raz :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    świetne
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Kurczak jest wypchany farszem aż po brzegi, więc czy aby na pewno ilość składników na farsz jest dobra? Nie robiłam takiego kurczaka, ale wydaje mi się, że jeśli się zrobi farsz tylko z 1 marchewki i 1 cebuli to nie będzie aż tyle farszu jak to wyglada na zdjęciu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !