Sposób przygotowania

Wątróbkę pokrój na cienkie pasy,następnie posól i oprósz mąką.Przysmaż na rozgrzanym oleju.Dodaj posiekaną cebulkę.Wlej bulion.Całość dopraw do smaku ziołami prowansalskimi.Duś kilka minut pod przykryciem.Obrane i starte na tarce jabłka skrop sokiem z cytryny aby nie straciły koloru.Śmietanę wymieszaj z musztardą.Wlej do wątróbki.Do całości dodaj jabłka.Duś przez 5minut do momentu,gdy sos zacznie się gotować.Wątróbkę możesz podawać z bagietkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    w śmietanie nie próbowałam. Ciekawe jak smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !