Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek, wymieszać z maślanką, mąką, mąką ziemniaczaną i solą. Dodać do nich ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Masę kłaść łyżeczką do lekko osolonego wrzątku. Gotować 1 minutę, odwrócić kluseczki widelcem i po kilku sekundach wyjąć. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na oleju. Dodać do niej kluseczki i bułkę tartą. Smażyć jeszcze kilka minut. Podawać na ciepło.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    apetyczne
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Porcyjkę z chęcią bym zjadła.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !