Sposób przygotowania

Pory pokroić na 8 kawałków, włożyć do wrzątku, gotować 8 minut. Wyjąć z wody, ciasno zawinąć w plasterki szynki. Masło dokładnie wymieszać z ziołami, połową posmarować naczynie żaroodporne. Ser mozzarella pokroić w cienkie plasterki. Do naczynia przełożyć przygotowane ruloniki, przykryć plasterkami mozzarelli. Całość obłożyć pozostałym masełkiem, na koniec posypać pieprzem. Piec 30 minut w 175 stopniach. Bagietkę pokroić w plasterki. Gotowe ruloniki udekorować bazylią, podawać z bagietką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    uwielbiam mozarellę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !