Sposób przygotowania

Pstrągi oczyszczamy posypujemy solą i skrapiamy sokiem z cytryny,odkładamy na godzinę.Kurki oczyszczamy i także skrapiamy sokiem z cytryny,szynkę kroimy w małą kostkę ,czosnek i natkę pietruszki siekamy i mieszamy.Ryby osuszamy papierowym ręcznikiem obtaczamy w mące i smażymy na oliwie zdejmujemy z patelni i wkładamy do formy.Do oliwy ze smażenia ryb dodajemy masło i podsmażamy kurki natkę i czosnek przez 5 min na małym ogniu,następnie dodajemy szynkę i smażymy jeszcze 2 min.Obkładamy usmażone ryby i od razu podajemy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajne połączenie pstrąga z kurkami.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !