Sposób przygotowania

Fasolę zalewamy na całą noc wodą. Następnie gotujemy. W tym czasie kroimy cebulkę i kiełbasę i podsmażamy na małym ogniu na patelni. Gdy fasola robi się miękka dodajemy: sól, liść laurowy, i majeranek- wszystko wg własnego smaku. Fasolę gotujemy nadal.
Następnie gdy kiełbasa i cebulą będą już podsmażone (kiełbasa będzie rumiana a cebulka szklista) wrzucamy je do fasoli. Kroimy drobno marchewkę i także wrzucamy. Dodatkowo wrzucamy także kostkę wołową. Gdy fasola będzie już miękka i gotowa do zjedzenia dodajemy koncentrat pomidorowy wg własnego uznania i gotujemy ok 10 minut. W kubeczku rozrabiamy łyżkę mąki i wodę (dodajemy tyle wodę aby uzyskać konsystencję kleiku) i wlewamy do garnka ciągle mieszając. Gotujemy kolejne 10 minut.
Na koniec doprawiamy pieprzem i solą do smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !