Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso mielone zagnieść z bułką, jajkiem, cebulą i czosnkiem. Dodać musztardę i połowę suszonego tymianku. Masę przyprawić na pikantnie solą i pieprzem. Ziemniaki, marchewki i pory pokroić w cienkie plasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć w niej połowę plasterków ziemniaków, przykryć mięsem. Obłożyć resztą ziemniaków i pozostałymi warzywami. Posypać tymiankiem, solą i pieprzem. Polać rosołem. Piec 1 godzinę w 200 stopniach. Zapiekankę posypać żółtym serem, piec kolejne 15 -20 minut. Udekorować pietruszką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !