Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwoną fasolą i selerem naciowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 3 łodygi
fasolka czerwona 1 puszka
marchew gotowana 1 sztuka
pierś z kurczaka 1 sztuka
ogórek kiszony 2 sztuki
majonez 1 łyżka
jogurt 1 łyżka
kostka rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwoną fasolą i selerem naciowym

Pierś należy ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, należy do bulionu wrzucić również marchewkę. Po ugotowaniu marchewkę i pierś kroimy w kosteczkę. Ogórki kroimy w talarki. Do pokrojonych składników dodajemy czerwoną fasolkę i posiekanego selera naciowego. Majonez mieszamy z łyżką jogurtu i dodajemy do sałatki. Przyprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak