Sposób przygotowania

Drożdże rozprowadzamy z odrobiną ciepłego mleka, dodajemy cukier, łyżkę mąki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy, czekamy, aż wyrośnie. Następnie do ciasta dodajemy mąkę, żółto, mleko i sól i wyrabiamy. Pod koniec do ciasta dodajemy roztopione masło i ponownie odstawiamy i czekamy aż wyrośnie.

W tym czasie podsmażamy na tłuszczu pokrojoną cebulę. Gotujemy kaszę, łączymy z cebulą, dodajemy do smaku soli i pieprzu.

Z gotowego ciasta formujemy placki, na każdy nakładamy kaszę i zlepiamy. Po raz kolejny odstawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy ok. godzinę czasu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !