Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy na ćwiartki. Ziemniaki -najlepiej małe sztuki-gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy i kroimy na ćwiartki.Kapusty oczyszczamy i szatkujemy. Ser drobno kruszymy. Natkę opłukujemy, osuszamy i drobno siekamy.Kapustę, rokpol i pokrojone orzechy przekładamy do salaterki i mieszamy. Ocet winny mieszamy ze szczyptą soli, pieprzu i musztardą.Ciągle ucierając wlewamy powoli olej, na koniec dodajemy natkę.Do kapusty, rokpola i orzechów dodajemy jajka i ziemniaki, polewamy przygotowanym sosem i wstawiamy na godzinkę do lodówki.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię wszelkie sałatki szczególnie z serem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !