Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

1 kg ugotowanych ziemniaków
1 jajo
1 pęczek natki pietruszki
mąka 6-7 łyżek (jak mało dodać więcej) tak żeby ciasto odchodziło od reki
sól

PRZYGOTOWANIE:

Pietruchę myjemy osuszamy porządnie. Ugotowane,przestudzone ziemniaki tłuczemy lub przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy jajo,make (szczyptę soli) posiekana pietruszkę i wyrabiamy ciasto.. Stolnicę posypujemy mąka i robimy wałeczki,następnie je spłaszczamy i kroimy pod lekkim kątem kopytka (wielkość według uznania) Na gotującą wodę z odrobiną oleju wrzucamy kopytka.Po wypłynięciu ich na wierzch gotujemy 1 minutkę i gotowe :) Podajemy z czym kto lubi.
SMACZNEGO . . . .

Niby jak zwykłe kopytka, a jednak niezwykłe bo maja super fajny posmak pietruchy :-)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Fajny pomysł!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    koniecznie muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !