Sposób przygotowania

Groch namoczyć w letniej wodzie i odstawić na 2 godziny. Ugotować w tej samej wodzie, odcedzić i przetrzeć przez sitko. Dodać gorący bulion, zagotować. Żółtka wymieszać ze śmietaną i dwoma łyżkami bulionu, wlać do zupy. Dodać masło oraz doprawić do smaku solą. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mateusz/matikor

    dobra grochówa nie jest zła
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mateusz/matikor

    dobra grochówa nie jest zła
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    przepadam za nią
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    żółtek do grochówki jeszcze nie dodawałam,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    lubię grochówkę na wędzonce:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    lubie
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dawno nie jadlam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Mam ochotę na taką grochówkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !